Særlige træk i WIPP-samtale

Hjemmebesøg har en usædvanlig karakter, og også WIPP-undersøgelserne afspejler dette kendetegn.

Bemærkelsesværdige er de små nysgerrigheder, der forekommer i interviewene:

  • Der var et interview i en lejlighed, hvor der ikke var nogen netværk modtagelse, så at forebyggelseskonsulenten måtte gå på balkonen for at aktivere RedCapCloud før og efter samtalen for at aktivere netværket og afsende samtaleguiden.
  • I løbet af et interview besvarede en kvinde, uanset alder, spørgsmålet:
    “Har du for nylig mistet vægten uvilligt?”, med “Nej, desværre ikke!”.
  • En meget speciel anvendelse, som ikke bør gå ud over, henviser til de besøgte personer med migrationsbaggrund: De frivillige deltagere inviteres til et møde i et sogn. En flittig tolk oversætter spørgeskemaet i samarbejde med intervieweren i flere timer. Dette indebærer forståelse af de udviklede spørgsmål, lidt fortolkning, nok empati, patientlytte og fokuseret arbejde for alle involverede. Denne hele indsats for at repræsentere det mest præcise tværsnit af kommunen.
  • En særlig emotionel begivenhed for den interviewede og intervieweren er gevinsten af erkendelse, den voldsomme kraft, der kan strømme gennem en person, når han pludselig bliver opmærksom på sin situation og ensomhed. Den knusende grædende afladelse og tålmodighed i sig selv.
  • Eller følgende underholdende overraskelse: Under balancetesten blev det simpelthen vist, at en meget gammel dame nemt kan stå på et ben, da hun laver gymnastik i sengen i mange år.