WIPP-projektets Pressekonference i Kiel: Kom i motion med WIPP i Suchsdorf

Mandag den 24.06.2019 var der en pressekonference i Kiel i bydelen Suchsdorf i Anlaufstelle Nachbarschaft “anna” vedrørende et tidligt resumé af WIPP-projektets deltagerne. Seniorer af kursusprogrammerne “Form Dit Liv” og “Træn din Form” kom sammen i en hyggelig og åben runde med kaffe, kage og andre små snacks. Blandt de tyske projektpartnere deltog Kerstin Berszuck fra AOK NordWest, Prof. Manfred Wegner og Daniel Pantleon fra Christian-Albrechts-universitetet Kiel og Prof. Petra Hampel, Carina Wilkens og Sarina-Cathleen Marwedel fra European University Flensburg. Fynn Okrent repræsenterede Landessportverband Schleswig-Holstein (LSV). Også til stede var kursinstruktørerne og Kieler Nachrichten. Der var en livlig og dynamisk udveksling.

Kurset “Træn din Form” fokuserer på bevægelsens sjov. I bevægelsesgruppen følger visse tilbagevendende øvelser hele kurset. Afhængig af præstationsniveauet udføres træningen i de egne “belastningsniveauer” to gange om ugen i 12 uger med en træningsinstruktør uddannet af LSV. I komplementære enheder bestemmes personlige mål, og de første skridt til en mere aktiv hverdag prøves. I det andet program “Form Dit Liv” afprøver deltagerne deres muligheder og formulerer mål for et mere aktivt hverdagsliv. Det omfatter fælles spadsereture samt brugen af eksisterende tilbud i kommunen. Derudover modtager deltagerne et hjemmebaseret træningsprogram, der er skræddersyet til deres behov.

Petra Hampel (Professor i Gesundheitspsychologie und -bildung på Europa-Universität Flensburg) fandt de indledende ord, en kærlig og omhyggelig moderering samt passende afsluttende ord på pressekonferencen. I en første runde præsenterede alle sig selv og beskrev de ting, der var vigtige for dem. Deltagerne fortalte på en ærlig og åben måde om allerede gjorde erfaringer og også om aktioner og følelser som blev skabt i forbindelse med WIPP-projektet. Så blev det klart, hvor der stadig er udfordringer at tackle generelt og især i WIPP-projektet, og hvad der allerede virker meget godt og effektivt. Ved de skabte aktioner rapporterede de tidligere deltagere om en regelmæssige fælles morgenmadsrunde, efter kursets ende. Deltagerne fandt helt og holdent positive og taknemmelige ord til deres instruktører Tanja Maury-Butenschön (Diakonie Altholstein) og Eldrid Wollenhaupt.

Fru Maury-Butenschön leder kurset “Form dit Liv” og sagde entusiastisk: “WIPP-træning er en fantastisk måde at bringe folk sammen i nabolaget. Alle deltagende seniorer viste ikke kun positive resultater for at forbedre deres fysiske velbefindende, men glædede sig også ved fællesskabets atmosfære i kurserne. I mange tilfælde steg deltagelsen i kommunen betydeligt ud over træningen”.

For at mere borgere kunne deltage i tilbudene efter afslutningen af WIPP-projektet fra 2020, er der allerede skabt vigtige forudsætninger, ifølge Fru Berszuck (AOK NordWest) : “Øvelsesprogrammet blev tilpasset i samarbejde med LSV på sådan en måde, at trænerne i sports klubber med en B-licens kan tilbydes. Formålet er at anerkende kurserne for at muliggøre en støttelse ved de lovpligtige sygeforsikringer. Så kunne deltagerne i fremtiden få omkostningerne betalet tilbage.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avisartikelen af Kieler Nachrichten kan findes og læses under følgende link:

https://www.kn-online.de/Nachrichten/Schleswig-Holstein/Kieler-testen-im-deutsch-daenischen-Projekt-WIPP-So-bleiben-Senioren-fit