Virtual Preventive Home-Training

Udviklingen af innovative handlingsplaner, som svarer til ældre borgers behov, præferencer og krav, er fokussen i WIPP-projektet. Både digital træning som en enkelt indsats og tilføjelse af gruppebaserede interventioner giver brugerne en træningsplatform, der ikke kræver transportmidler, der kan bruges fleksibelt, og det har også lave omkostninger. Selv om mange ældre i dag ikke er vant til at bruge en computer, tablet eller smartphone, stiger andelen af ældrebefolkningen, der bruger digitale redskaber i hverdagen. Det er derfor absolut nødvendigt at fokusere på digitale løsninger.

Arbejdspakke 4.1 og 5.2 er glæde for  at kunne meddele, at vi nu arbejder sammen med Welfare Denmark (WD) for at udvikle og indledne AP 4.2. arbejde. WD er et innovativt velfærdsteknologiselskab, der giver en meget brugervenlig virtuel træningsplatform, som er let og intuitiv for både borgeren og den behandlende læge. WD-tilgangen gør det meget nemt at oversætte den virtuelle træning til forskellige sprog. Nogle af de eksisterende produkter eksisterer allerede på tysk. Den virtuelle uddannelse af Welfare Denmark er blevet brugt af rehabiliteringspersonale siden 2010. De resulterede løsninger anvendes i forskellige danske kommuner og i forsikring. Virksomheden WD  vandt også Microsoft Global Innovation Award i 2013. Samarbejdet mellem WIPP og WD går nu ind i en meget interessant fase, hvor individuelle funktioner til WIPP-projektet vil blive undersøgt og integreret i platformen.

For eksempel har WDs virtuelle træning et integreret feedback system, der giver os mulighed for at indsamle og analysere værdifulde data til den videnskabelige evaluation af interventionen, hvis det er relevant. Derudover revideres træningsvideoerne af SDU i øjeblikket af SDU-arbejdsgruppen og tilpasses til platformen for professionelle træningssessioner, der skal igangsættes. Vi er meget glade for at præsentere Arbejdspakke 4.2. Introduktion til Virtual Preventive Home Training.