Christian-Albrechts-Universitet Kiel (CAU) præsenterer WIPP-projektet

Den eksterne præsentation af vores WIPP-projekt er en meget vigtig bekymring for alle partnere. I årenes forløb har vi overvundet nogle hindringer og skabt milepæle på vores vej. Nogle af disse resultater blev allerede i fortiden og vil blive delt i fremtiden med ældre borgere over 65 år og andre interesserede mennesker.

Allerede i slutningen af året 2018 benyttede Christian-Albrechts-Universitet Kiel (CAU) muligheden for at sætte WIPP-projektet mere i fokus for ældrebefolkningen i Kiel. I forbindelse med den veletablerede og meget succesrige forelæsningsserie “Alder, sundhed og aktiv livsstil” blev EU-projektet forklaret og betydningen af fysisk, mental og social betydning for alderdommen blev fremhævet. I begyndelsen af året 2020 vil WIPP-projektet igen få meget opmærksomhed, og CAU vil præsentere resultater og rapporter fra bydelene i Kiel.

Ved en anden meget iøjnefaldende foranstaltning i september 2019, som hedder ”nat om videnskab” i Kiel, præsenterede CAU igen WIPP-projektet. Ved hjælp af en plakatpræsentation og praktiske elementer (f.eks. test af grebstyrke, balancetest, rejse sig fra at ligge osv.) blev vidergivet mange vigtige informationer om WIPP-projektet til alle interesserede. Mange ældre borgere med deres børnebørn, men også forældre med deres børn fandt vej til CAU-standen og stillede spørgsmål eller testede deres fysiske evner.

 

 

CAU’s eksterne præsentation af WIPP-projektet fandt ikke kun sted i Kiel-området, men også på forskellige nationale kongresser. Blandt andet på den sportvidenskabelig højskoledag af den deutsche Vereinigung für Sportwissenschaft (dvs), samt den årlige konference af Arbeitsgemeinschaft für Sportpsychologie in Deutschland (asp).

Desuden præsenterede CAU WIPP-projektet flere gange i det forløbne år 2018 indtil idag på sundhedsdage og sundhedsweekender hos Bundesagentur für Arbeit. WIPP-projektets rammerne, fremgangmåde og målene blev præsenteret. Derudover blev forklaret vigtige områder af forebyggelse for 65-årige og ældre borgere. Ved foranstalningerne nås mange forskellige mennesker. Ikke kun mennesker, der er ved at gå på pension, men også ledere og yngre kollegaer. CAU ser frem til yderligere muligheder i fremtiden, at give det vigtige spørgsmål om primær forebyggelse for alderen den nødvendige opmærksomhed.