WP5 og de forebyggende samtaler – Kommune Esbjerg

I WP5 er der nu gennembrud på RedCabCloud RCC, altså den teknologiske platform som indeholder spørgeskema og tests. Når vi skriver gennembrud, så der det fordi, at de sidste aftaler forventes at falde på plads i denne uge. Det betyder at udviklingsarbejdet i forhold til indhold og digitalisering af spørgeskema og tests er ved vejs ende. Vi er altså ved at være klar til at gå i luften med at afholde forebyggende samtaler efter WIPP kriterier. Vi glæder os rigtig meget til at se de første spæde resultater af at arbejde på den digitaliserede måde. Vil vi få flere borgere der takker ”ja” til den forebyggende samtale? Bliver vi klogere på borgernes udfordringer, end vi var før WIPP? Bliver den forebyggende samtale mere kvalificeret? Vil de sunde leveår faktisk forøges?  Det er det vi nu, sammen i WIPP,  skal til at se resultaterne af.

 

WP5 og de kommende opgaver – Webinar og Timebanking

Da RCC nu er faldet på plads, giver det plads til, at vi, i WP5, kan koncentrere os om den teknologiske del af interventionerne. Vi arbejder lige nu på, at lande en aftale om samarbejde, i forhold til udvikling af en webinar platform til digital træning. Vi har sat fokus på funktionalitet i webinaret, og at webinaret skal skabes både på tysk og på dansk. Denne del af WP5 arbejdet kommer vi helt sikkert til at fortælle mere om i de kommende nyhedsbreve, og det bliver spændende også at få den digitale træning i test og drift.

Et andet projekt i WP5 er Timebanking. En timebank er et socialt udvekslingssystem, som ofte er organiseret som en frivilligforening. Timebanking bringer mennesker sammen, så at de kan hjælpe hinanden med forskellige ydelser, som fx foretage en telefonopkald, købe ind eller gøre rent o.m.m.

Vi arbejder på, at finde den helt rigtige platform til Timebanking. Timebanking kan have mange forskellige ansigter, og vi er, i WP5, ved at sondere terrænet, for at finde den måde, der vil være bedst egnet til WIPP. På denne del arbejder vi tæt sammen med vores leadpartner SDU, som stiller IT udviklere til rådighed for at tilpasse, en allerede eksisterende platform, til WIPP. Her, ligesom i webinaret, er det vigtig at vi udvikler en Timebanking som kan fungere såvel i Tyskland som i Danmark.

Det var en lille opdatering fra WP5 og Vest Danmark Kommune Esbjerg, og vi glæder os til at vende tilbage med mere nyt i løbet af 2018.